NIEUWS

  • NIEUWS

Andreas Rojas Palma nieuwe aanwinst Seniors 1


mei 28, 2022

Niemand minder dan Andreas Rojas Palma komt Insurea Kontich Wolves versterken! Volgend seizoen moet hij op de guardpositie de nieuwe floorleader worden van de Seniors 1 in Topdivison Man One.

Met Andreas Rojas Palma halen de Wolves een pak ervaring binnen. De net 30 geworden Antwerpenaar maakte enkele jaren terug op het hoogste niveau mee het mooie weer bij Antwerp Giants en beleefde nadien ook mooie tijden bij Fellows Ekeren. In zijn jeugdjaren als basketbalspeler verdedigde hij onder meer de kleuren van Sint-Jan, Antwerpse Draken, Giants, Boom en Kangoeroes. Na enkele sabbatjaren, waarin Andreas onder meer een wereldreis maakte, kreeg hij de basketbalmicrobe opnieuw te pakken bij Spartacus, club die na dit seizoen (jammer genoeg) ophield te bestaan. 

Niet tegenstaande het feit dat hij de voorbije drie seizoenen weliswaar ‘maar’ in eerste provinciale actief was, zijn zowel het bestuur als Andreas er rotsvast van overtuigd dat hij opnieuw op het hoogste niveau kan acteren. “Ik ben heel enthousiast om de Wolves te komen versterken. Ik denk dat we een goed uitgebalanceerde ploeg gaan hebben, met een goede coach. We zullen attractieve basket kunnen brengen en goed kunnen meedraaien in de TDM1”.

Met Spartacus speelde Andreas Rojas Palma meermaals tegen de Wolves. “Ik ken de club dus al. Ik weet dat het een warme familieclub is en denk dat het een heel aangename club is om voor te spelen. Voor mij gaat het seizoen geslaagd zijn als ik persoonlijk de spelvreugde kan terugvinden en we als team de vooropgestelde doelen hebben kunnen behalen”.

“Ik ben inderdaad een tijdje weggeweest, maar heb heel lang op dit niveau gespeeld. Ik zie het dus als een opportuniteit om terug in TDM1 te kunnen spelen, en het schrikt me zeker niet af. Ik weet dat ik hard zal moeten werken gedurende het off-season, maar beschik gelukkig over de nodige ervaring”

Welcome to the Wolves Family Andreas!