FAQ

FAQ - Veelgestelde vragen

Klik hier om het volledig overzicht van FAQs te bekijken.

Voor meer informatie kan je ons steeds contacteren via info@kontichwolves.be 

Heb je interesse om te basketten?

Ben je tussen de 5 en 12 jaar oud en heb je interesse in basket?  Kom dan gerust eens langs om te kijken of doe (vrijblijvend) een paar trainingen mee om te zien of basket echt wel is wat je wil doen. Contacteer hiervoor Liesbeth Verhelst via mail  liesbeth@kontichwolves.be en laat ons weten of je eerder in Kontich, Hove of Edegem wil basketten.

Ben je ouder dan 12 jaar ? Ook dan zullen we bekijken of er nog mogelijkheden zijn binnen één van onze teams. Aangezien we vanaf deze leeftijd meer rekening houden met de sterkte van de speler/speelster nodigen we je in principe uit voor een gesprek om samen met de coach(es) en een bestuurslid te bekijken hoe we best verder gaan. Ook hiervoor neem je contact met liesbeth@kontichwolves.be

Ben je ouder dan 21 jaar? Als je ouder bent dan 21, dan ben je geen jeugdspeler meer, en kan je enkel basketbal spelen bij één van onze senior teams. Wij hebben naast teams bij Basket Vlaanderen ook senior teams bij de KAVVV (De Antwerpse Vereniging voor vriendenclubs) alsook een Veteranenteam aangesloten bij Sporta. Hiervoor neem je contact op met Swa Naegels via mail:  swanaegels@telenet.be

Hoe moet ik me inschrijven?

Indien je beslist hebt en deel wil uitmaken van de grote Wolvesfamilie, zal Liesbeth Verhelst (liesbeth@kontichwolves.be) met jullie bespreken wat de verdere stappen zijn voor de inschrijving.

Deze bestaan uit het invullen van een inschrijvingsdocument (voorlopig nog een doordrukformulier) en het betalen van het lidgeld. Hierna wordt het document opgestuurd naar Basket Vlaanderen en drie dagen na de postdatum ben je aangesloten. 

Hoeveel bedraagt het lidgeld?

Binnen de Wolvesfamilie hanteren we verschillende lidgelden, die variëren naargelang de competitie waar jouw team in uitkomt, het aantal trainingen en wedstrijden dat je speelt, en de verschillende aansluiting –en gemeentelijke kosten die worden gehanteerd. Contacteer hiervoor Liesbeth Verhelst via mail liesbeth@kontichwolves.be

Wat betekent Sportadministratie voor mij als lid?

Als lid van de Kontich Wolves familie kan je Sportadministratie gebruiken om zelf op de hoogte te blijven van door jezelf gekozen en ingestelde informatie en onderwerpen van de Kontich Wolves familie.

In tegenstelling tot een „open“ website zijn een aantal gegevens specifiek voor Kontich Wolves en dus enkel voor clubleden zichtbaar.

Je kan bijvoorbeeld zelf een aantal persoonlijk documenten opladen, bekijken en afdrukken, zoals bijvoorbeeld je medische fiche, je licentie van Basket Vlaanderen, documenten specifiek voor jou (mutualiteit).

Door je aan een team te linken kan je echter bijvoorbeeld ook de lijst van trainingen en wedstrijden van dat team zien.

Wat moet ik doen bij een kwetsuur?

Bij een kwetsuur opgelopen tijdens een activiteit van onze club moet er een aangifteformulier ingevuld worden binnen de acht dagen.

- Deze formulieren bevinden zich in de licentiekaft van het team, maar zijn ook on-line beschikbaar in de sectie "Documenten" op onze website. Ze moeten volledig ingevuld en ondertekend bezorgd worden aan liesbeth@kontichwolves.be

- Na nazicht wordt het document opgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij van Basket Vlaanderen: Ethias, Prins Bisschopssingel 73 in 3500 Hasselt.

- Na registratie krijgt de gekwetste rechtstreeks het dossiernummer als ontvangstmelding teruggestuurd naar zijn/haar thuisadres. De verdere opvolging van het dossier gebeurt ook direct tussen Ethias en de gekwetste.