NIEUWS

  • NIEUWS

Overwinning Seniors 1 tegen Basket Pitzemburg Mechelen


september 15, 2019

Tegen Basket Pitzemburg Mechelen rekenden onze Seniors 1 af met hun zwart beest. Vorig seizoen tweemaal tegen verloren, nu vlotjes een tweede seizoenszege op een rij behaald.

Al zag het er in Q1 niet goed uit. Was het de stress om te presteren voor eigen volk? Feit was dat we de eerste tien minuten op achtervolgen aangewezen waren. Onder meer vier bommen brachten de Mechelaars op een 18-25 voorsprong, gelukkig milderde Philippe nog met een buzzer-beater.

In Q2 veranderde het spelbeeld en was het al Kontich wat de klok sloeg. Een 9-0 van onze kant en de Maneblussers die de weg naar de ring niet meer vonden deed de wedstrijd (definitief zo zou later blijken) kantelen. Bommen van Thierry, Philippe, Sam en Eli zorgden voor een 40-32 ruststand.
Zelfde spelbeeld na de rust met onze Wolves die mooie combinaties uit hun hoed toverden en het spektakel bleven verzorgen. Mechelen diende de wet van de sterkste te ondergaan en kon geen vuist meer maken. Van bommen over prachtige drives, alles passeerde de revue. Zelfs een alley-up die eindigde met een ‘wedgie’, geef toe geen alledaags gegeven.

Q4 vingen we aan met een 60-48 voorsprong. Het slotquarter zou dat van Thierry worden, die met 12 punten op een rij zijn klasse etaleerde. Finaal werd het nog 90-69. Goed voor een twee op twee in de competitie. Volgende week wacht ons al een volgende derby. Die op Basket Willebroek. Wedstrijd die altijd garant staat voor spektakel en die de echte Wolvessupporter al lang in zijn/haar agenda heeft staan…