NIEUWS

  • NIEUWS

Thuiszege van Seniors 1 vs BC Kortrijk Sport


oktober 01, 2018

Logische en meer dan verdiende thuiszege van onze Seniors 1 tegen BC Kortrijk Sport. 77-63 werd het na een wedstrijd die we van minuut 1 tot 40 onder controle hadden

Klik hier voor het filmpje met enkele hoogtepunten van Q3 en Q4.

In tegensteling tot de drie voorgaande competitiematchen misten we onze start dit keer niet en waren we vanaf de opworp voor de volle 100 % in de wedstrijd aanwezig. Via Jason, Jonathan en Niels liepen we al snel 8-3 uit. Snel én attractief basketbal zorgde er voor dat we Kortrijk, team dat we in augustus als eens bekampten voor de Beker van België – wedstrijd die we trouwens ook wonnen – geen kans gaven om echt in de wedstrijd te komen. Na onder meer een putback van Kenny, een sterke drive van Jonathan en het inmiddels gekende beukwerk van Niels onder de ring (9 ptn in het eerste kwart) stond er na Q1 al een 10-puntenkloof op het scorebord (25-15). 

Met een bom van Glenn kon ook Q2 niet beter beginnen. Op dat elan gingen we in de volgende minuten voort en diepten we de kloof verder uit. Kortrijk wist geen vuist te maken en de West-Vlamingen hun afwerkingspercentage bleef ondermaats. Of stond onze verdediging veel beter op punt, dat laten we even in het midden. Niels, Yiri (bom), Mando en Laurens (beiden 4 ptn) zorgden voor een 40-25 tussenstand. Na een driepunter van Jonathan gingen we rusten met 43-25. Een kloof van liefst 18 punten. Match in feite dan al gespeeld, al weet je in basketbal natuurlijk nooit. 

In de tweede helft kwam het eropaan om met dezelfde instelling en focus op het terrein te verschijnen. Van op de vrijworplijn diepten Kenny en Gunnar de voorsprong snel uit tot 20 punten (47-27). We hadden de wedstrijd perfect onder controle en zouden die bonus niet meer kwijtspelen. Jonathan zag een sterke periode beloond worden met 7 punten op een rij (56-36), waarna ook nog Niels, Yiri en Mando succesvol waren. Een nieuwe bom van Glenn zette de 65-42 op het scorebord, goed voor de grootste voorsprong van deze avond. 

Het slotquarter gingen we in met een 65-44-tussenstand. In een overbodig Q4 mochten de teugels iets meer gevierd worden, wat in het begin resulteerde in een aantal West-Vlaamse scores (65-49). Na 5 punten van Glenn (waaronder diens derde bom) stond het echter opnieuw 72-52. Een 0-6 voor Kortrijk (72-58) werd dan weer tenietgedaan door Laurens en Niels (77-59). De laatste vier punten waren dan wel van Kortrijkse zijde (77-63), dit doet echter niets af aan deze oververdiende overwinning. 

Onze vierde zege al in evenveel matchen en later op de avond werd het zelfs nog beter toen het resultaat van Oostkamp ons bereikte. Dé titelfavoriet voor velen verslikte zich in eigen huis tegen een alsmaar vlotter draaiend Geel. Op dit moment staan we alleen eerste, maar laat ons allen de voetjes maar op de grond houden. Oh ja, volgend weekend nemen we het in Brussel op tegen Anderlecht, alleen die naam al klinkt als muziek in de oren. Al blijven we het natuurlijk over basketbal hebben…