NIEUWS

  • NIEUWS

Seniors 1 blijven winnen


oktober 08, 2018

Een avondje Anderlecht is voor de vele voetbalsupporters van de thuisploeg momenteel meer de hel dan de hemel, en dit gold ook voor hun basketballende collega’s.

In de schaduw van het Constant Vandenstockstadion namen onze Seniors 1 wel erg makkelijk de maat van Anderlecht: 65-100 werd het finaal na een potje eenrichtingsvoetbal, excuseer basketbal.

In Salle Simonet namen we direct na de opworp het heft in handen. Scores van Laurens, Niels en een eerste bom van Glenn zetten de 2-7 voorsprong op het scorebord. Via Niels (5 ptn ), Laurens (4 ptn) en Yiri liep die bonus nog in het eerste quarter op tot 10 punten (9-19). Van Anderlechtse zijde bood enkel hun 16 voor enig weerwerk, in zijn eentje zorgde hij er voor dat de thuisploeg na Q1 nog enigszins in de wedstrijd zat. (15-22).

Q2 openden we sterk van op de vrijworplijn met Jason en Mando (15-27) die alle vier hun pogingen zagen binnengaan. Een onmondig Anderlecht daarentegen miste al haar shots en inleggers, waardoor we in notime via Mando en Jonathan (5 ptn waaronder 1 bom) verder uitliepen tot 16-34. Bij de thuisploeg begonnen de frustraties op te lopen met een onsportieve fout tot gevolg. Kenny (5 punten en 1 bom) en Yiri deden de score oplopen tot 21-42. Van op de vrijworplijn zorgden Niels (4 op 4) en Glenn met zijn tweede bom van de avond voor de meer dan verdiende 28-50 ruststand.

Gefocust uit de kleedkamer komen is misschien wel het allerbelangrijkste in zulke omstandigheden. En dan deden we gelukkig ook. In stijl zelfs, met drie bommen op een rij van respectievelijk Kenny en Glenn (31-59). Bij de thuisploeg was het hek dan helemaal van de dam, met hun nr 10 die zich na een volgende Kontichse aanval revancheerde op Glenn en direct werd uitgesloten. Inmiddels had hun 16 ook al 4 fouten achter zijn naam staan. Via Glenn, Kenny (bom), Yiri en Niels (andermaal 4 op 4 aan vrijworpen) evolueerde het scoreverloop naar 31-66 en 33-71. Met een nieuwe bom deden Glenn en vervolgens Jason, Mando en Jonathan er nog een schepje boven op (44-78).

In een overbodig Q4 kwam de zege logischerwijze niet meer in gevaar. Daarin vielen vooral nog drie bommen van Jonathan, Kenny (zijn vijfde van de avond) en Laurens op, wat het totaal op liefst 12 stuks bracht! Van op de vrijworplijn zorgde Mando voor de 62-100 eindstand. Ook op dit vlak lieten we vandaag amper een steek vallen. Meteen ook goed voor onze eerste century dit seizoen.

De conclusie na deze wedstrijd: we zetten onze winning streak verder en zitten inmiddels aan een 5 op 5, terwijl ons spelniveau week na week (nog) beter wordt. Met Belgrade liet na het verlies op Willebroek nu ook die andere titelkandidaat een steek vallen, in het klassement doen we dan ook opnieuw een goede zaak. Volgende week hebben onze Wolves een weekje rust, waarna we opnieuw volle bak aan de slag mogen met een verplaatsing naar de buren van Kangoeroes Pitzemburg Mechelen. Supporters allen op post…