NIEUWS

  • NIEUWS

Sensationele winst Seniors 1 tegen BC GUCO LIER


december 08, 2018

Sensationele winst van onze Seniors 1 in de derbytopper tegen BC GUCO LIER, nadat we ons vanuit een verloren positie terug in de wedstrijd knokten en vervolgens in money time op en over de leider van Topdivision 2B gingen...

Klik hier om de video van de wedstrijd te bekijken.

Full house voor deze derby, waarbij onze Wolves luid aangemoedigd werden door de microben van de Rabbits die mee opliepen. Q1 ging al even flitsend van start, al waren we na twee Lierse bommen wel direct op achtervolgen aangewezen. Gelukkig milderden Niels en Laurens snel tot 5-6, waarna Guco met een nieuwe driepunter uitliep tot 5-11. Niels en Laurens bleven de scoorders van dienst en zorgden onder hun beiden voor de 14-14. Ook Jonathan liet zijn klasse zien met twee driepunters, waaronder eentje op de buzzer. Zo stonden we na het eerste quarter 21-18 voor.

Q2 verliep een pak minder vlot en efficiënt. De Kontichse motor sputterde, aanvallend lukte nog amper iets en ook op verdedigend vlak stond de deur meer dan eens open. Dit alles resulteerde in een 4-15, het momentum was met andere woorden helemaal voor Guco. Een bom van Kenny deed de hoop even heropleven (28-33), maar toch waren het de collegeboys die aan zet bleven in de resterende minuten van Q2. Na een nieuwe 0-8 en bijhorende 28-41 stand leek de zege tegen een uitgekookt en fysiek sterk spelend Guco héél ver weg. Door een bom Van Jonathan en vier punten van Niels gingen we rusten met een tienpuntenkloof (35-45).

Sterk uit de kleedkamer komen, da’s iets wat we dit seizoen al wel vaker hebben gedaan en ook vanavond was dit het geval. We knokten ons opnieuw in de wedstrijd en slopen via scores van Martijn (4 ptn), Laurens, Jonathan en Niels puntje per puntje dichterbij. Met twee opeenvolgende driepunters zorgde Laurens er voor dat de zaal helemaal in lichterlaaie kwam te staan (52-54). De aansluiting was een feit, Guco zelf zette hier al bij al weinig tegenover en was enkel driemaal succesvol van achter de boog. Op en over de leider gaan lukte echter (nog) niet, mede in de hand gewerkt door enkele scheidsrechterlijke dwalingen. Andermaal waren het de bezoekers die de bovenhand namen en na een 0-7 eens te meer de controle heroverden (54-64). Met zes punten op een rij stak ‘The Lau’ nogmaals het vuur aan de Kontichse lont (60-66), maar toch was het Guco dat na vijf punten op een rij over beste papieren beschikte bij aanvang van Q4 (60-71).

In het vroege begin van Q4 zag het er helemaal benard uit. Na een technische fout voor de bank (een mens zou voor minder zot worden van al het onrecht dat je wordt aangedaan) keken we eensklaps tegen een achterstand van liefst 16 punten aan. Wat dan gebeurde hield niemand nog voor mogelijk, ook niet de meeste fervente Kontich Wolvessupporter. Guco kreeg nog amper een bal door de ring en zou in het hele slotquarter niet verder komen dat elf luttele punten. Net als in Q3 knaagden we puntje per puntje van onze achterstand af. Iedereen ging er plots in geloven, het dak van de Sint-Ritadôme ging er net niet af.

Van onze kant scoorden we wel met de vingers in de neus en ging het van 65-76 (bom Kenny) en scores van Laurens, Martijn, Gunnar (feilloos van op de vrijworplijn), Niels en nog eens Gunnar naar 76-80. Vanop de vrijworplijn scoorde Guco zijn twee laatste punten (76-82), waarna de Wolves in absolute money time op en over de bezoekers gingen. Eerst zette Laurens twee vrijworpen succesvol om, vervolgens dropte Kenny een nieuwe bom (81-82). Gunnar tekende voor de gelijkmaker (82-82), waarna Martijn ons voor het eerst sinds het einde van Q1 op voorsprong bracht (84-82). Het slotwoord was voor onze kapitein die de bonusvrijworp binnen smeet en zo voor de 87-82 eindstand zorgde.