NIEUWS

  • NIEUWS

Thuiszege van onze Seniors 1 tegen BC Anderlecht!


februari 03, 2019

In de tweede helft gooiden de Brusselaars al snel de handdoek in de ring en konden de vele aanwezige toeschouwers verwend worden...

Een verdiende thuiszege van onze Seniors 1 tegen BC Anderlecht. In de tweede helft gooiden de Brusselaars al snel de handdoek in de ring en konden de vele aanwezige toeschouwers verwend worden met onder andere een knappe buzzer beater van Yiri Devillé en de century die kapitein Gunnar De Lepeleire op het scorebord zette... #gowolves #kontichrules #horticult #notinourhouse

In tegenstelling tot de heenmatch, toen we over Anderlecht heen walsten en ze helemaal tureluurs speelden, kwamen de Brusselaars merkelijk sterker én een pak gedrevener voor de dag. In Q1 waren we dan ook telkens op achtervolgen aangewezen en kwam het er op aan om de schade te beperken. Iets waar we enkel in slaagden door (te veel) fouten te maken. 23-26 stond er op het scorebord bij het begin van Q2. Positief punt was wel dat dan al zeven verschillende Wolves succesvol waren (Gunnar, Laurens, Kenny, Jonathan, Glenn, Jason en Yiri).

In het begin van het tweede quarter liepen we snel uit tot 31-26. Een 8-0 via Martijn, Seppe en Yiri zorgde voor een 5-puntenbonus. Anderlecht kwam vervolgens opnieuw langszij (31-29), remonte die Glenn beantwoordde met zijn tweede bom van de avond (34-29). Van 34-34 en 38-34 (Glenn en Gunnar) ging het naar 40-37 (Jonathan) en 40-40. Van enige afscheiding was dus nooit sprake, tot we in 1 dolle, laatste minuut voor de rust een 10-0 neerzetten: vijf punten van Gunnar, twee van Jason en bom-buzzer-beater van Jonathan (50-40).

De tweede helft zou verbazend makkelijk verlopen. Anderlecht klampte in de openingsminuten nog even aan en kwam na een 0-7 terug tot 50-47. Laurens zorgde met vier punten op een rij voor de 54-47, gevolgd door Jonathan en Gunnar die ook succesvol waren (58-47). Bij de Brusselaars gingen dan al meerdere kopjes naar de beneden en werd duidelijk dat de match in feite gespeeld was. De bezoekers zouden in de resterende minuten geen 10 punten meer weten te maken, terwijl onze Wolves met mooi basketbal en fraai samenspel de toeschouwers entertainden. Op de buzzer zorgde Yiri voor de kers op de taart door vanop de eigen driepuntlijn te scoren (80-57).

In een overbodig slotquarter kregen we nog meer van dit te zien en liep de score en het verschil nog ruim op. Yiri (7 punten waaronder 1 bom) en Laurens (6 punten) dikten hun totaal nog wat verder aan. Kapitein Gunnar zag een heel sterke match beloond worden met de century die hij op het bord zette (101-75). Trakteren!!!