NIEUWS

  • NIEUWS

Geen hervatting competitie voor seniors en jeugd vanaf U14


januari 18, 2021

Basketbal Vlaanderen besliste vandaag dat de seniorcompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 niet meer zullen hervatten in seizoen 2020-2021. Dit naar aanleidining om het COVID-19 virus harder tegen te gaan.

“Het stopzetten van de competitie betekent echter niet dat er geen basketbalaanbod meer zal zijn voor onze jeugdspelers en seniors van zodra dit terug mogelijk is”, benadrukt secretaris-generaal van Basketbal Vlaanderen, Koen Umans.

“De evolutie van de pandemie is van die aard dat een snelle heropstart van de competities zeer moeilijk wordt. Versoepeling van de maatregelen voor indoorsporten kunnen slechts op (iets) langere termijn volgen, wat maakt dat we een normaal en correct verloop van de competities met voldoende wedstrijden niet in het vooruitzicht kunnen stellen,” verklaart Umans. “Het Bestuursorgaan van  Basketbal Vlaanderen besliste daarom om haar seniorcompetities en de jeugdcompetities in de categorieën U14 tot en met U21 definitief stop te zetten.”

Het volledig artikel kan je lezen op: https://www.basketbal.vlaanderen/blog-meer/detail/geen-hervatting-competitie-voor-seniors-en-jeugd-vanaf-u14-in-seizoen-20-21