NIEUWS

  • NIEUWS

Seniors 1: tweede opeenvolgende competitiezege


september 17, 2018

Na een alweer bewogen derby op en tegen Basket Willebroek behaalden onze Seniors 1 hun tweede opeenvolgende competitiezege.

74-82 werd het na een wedstrijd waarin we drie quarters lang op achtervolgen aangewezen waren, maar in Q4 ons momentum kenden en op en over de kanaaljongens gingen.

Wat Q1 betreft kunnen we kort zijn: ging het in de openingsminuten nog vrij gelijk op, dan was de rest van de eerste quarter voor Willebroek. Via onder meer twee bommen liep de thuisploeg uit tot 19-10.

De eerste minuten van Q2 brachten niet veel verandering. Willebroek bleef het voortouw nemen en zette een 10-puntenkloof op het scorebord (27-17). Jason, Jonathan en Gunnar (4 ptn) beperkten de schade en milderden tot 32-24. Vlak voor het rustsignaal bracht een alweer erg solide Niels (7 ptn op een rij) onze Wolves helemaal terug in de wedstrijd. Met een 36-31 ruststand was alles nog mogelijk.

De tweede helft bood alles wat een derby hoort te hebben:spanning, sensatie, de duels die iets feller werden – soms op het scherp van desnee af –, frustaties en bijhorende (technische) fouten. Via Jason, een bom van Jonathan en vier punten van Niels stonden de bordjes al vrij snel in evenwichten was alles te herdoen (41-40). Toch was het Willebroek dat de debatten bleef beheersen en ondanks 14 punten van Kontichse zijde het slotquarter aanving meteen 7-puntenbonus (61-54).

In Q4 sliepen we in de beginminuten op kousenvoeten dichterbij. Puntje per puntje dichtten we andermaal een kloofje, na scores van Jason, Yiri, Laurens en Niels. Meer zelfs, na drie bommen op een rij (1 vanJason, 2 van Kenny) en een zuivere 0-9 kwamen we sinds lange tijd opnieuw opvoorsprong (67-72). Iets wat alweer geleden was van in het prille begin van de wedstrijd.

Het momentum was met andere woorden helemaal voor Kontich en dat grepen we met beide handen vast. Ook al kwam Willebroek nog even terug tot op drie punten (71-74) en zorgde een dubbele technische fout voor de thuiscoachen Kenny (nadat die eerste wat onfraais had geroepen) voor de nodige commotie.In money-time hielden we echter het hoofd koel en bezegelden Niels en Yiri vanop de vrijworplijn het Willebroekse lot (74-82).

Lees ook het interview met Niels Maris in de sectie  "PERS".