NIEUWS

  • NIEUWS

Anthony Chada laatste nieuwe speler bij Seniors 1


juni 16, 2022

Anthony Chada is de laatste speler die Insurea Kontich Wolves verwelkomt bij Seniors 1 voor het seizoen 2022-2023. Samen met Gregory De Pooter en Andreas Rojas Palma, eveneens nieuw bij de Wolves, moet de 33-jarige Antwerpenaar voor de nodige ervaring zorgen in het voor de rest jeugdige team van coach Stefan Sappenberghs.

Anthony Chada is een 1,96 m lange small forward. Starten deed hij zijn basketbalcarrière bij Olicsa. Vervolgens trok hij naar Sint-Jan waar hij als 15-jarige nog enkele wedstrijden samenspeelde met huidig coach Sappenberghs. Het volgende hoofdstuk in zijn carrière speelde zich een aantal seizoenen af bij Pepinster in eerste klasse, met een klein intermezzo bij Charleroi. Nadien volgden ook nog Kangoeroes Willebroek, Leuven Bears en Phoenix Brussels, eveneens in eerste klasse. 

Toch heeft ook Topdivision 1 amper geheimen voor Anthony, die in deze reeks al actief was bij Melsele, Gent Hawks en Ieper. “Tweede klasse is me inderdaad niet onbekend. Het is een heel competitieve reeks, waar iedereen van elkaar kan winnen. Er zijn weinig tot geen zwakke broertjes, zodat we zullen moeten vechten voor iedere wedstrijd”. 

Kontich Wolves zelf is een kleine stap in het onbekende voor Chada. “Ik ken natuurlijk coach Sappenberghs, Gregory De Pooter (met wie ik nog samenspeelde bij Gent), Andreas Rojas Palmas en Vincent Peeters. De rest van de spelers hoop ik snel te leren kennen. Ik wil vooral mijn ervaring kunnen overbrengen naar de andere spelers toe en een positieve impact te hebben op de groep”. 

Ondanks het feit dat hij al heel wat basketbalwatertjes heeft doorzwommen blijft Chada razend ambitieus. “Ook al is de spelersgroep quasi volledig nieuw, toch mogen en moeten we ambitieus zijn. Doel is dan ook om zo hoog als mogelijk te eindigen.  De play-offs moeten we zeker halen om van een succes te kunnen spreken. Samen met de andere spelers hoop ik volgend seizoen iets mooi te kunnen brengen op het parket, zodat iedereen na twee toch wel moeilijke, door Corona geteisterde seizoenen, opnieuw van basketbal kan genieten en de weg opnieuw vindt naar de sporthal van Sint-Rita”.

Welcome to the Wolves family Anthony!