NIEUWS

• NIEUWS

3 op 3 voor onze Seniors 1

september 23, 2018

Na Lambusart en Willebroek ging nu ook Duva Fruit Gistel Oostende voor de bijl. Bekijk hier ook beelden van de wedstrijd.

Klik hier voor het fimpje met hoogtepunten van Q3 en Q4.

85-74 werd het, een zwaar bevochten zege waarin we pas diep in de tweede helft het verschil wisten te maken... Openen deden we tegen Gistel in stijl: een bom van Kenny en een typische korf van Niels zette direct de 5-0 op het bord. In de volgende minuten vonden beide ploegen erg makkelijk de weg naar de ring, mede door het feit dat het op verdedigend vlak niet altijd snor zat. Van 6-5 en 8-7 ging het zo naar 12-9. Vervolgens nam Gistel de bovenhand en liepen de Kustjongens uit tot 12-20. In de slotfase van Q2 zorgden Niels, Jason (bom), Laurens en Seppe (op de buzzer) er alsnog voor dat de bordjes opnieuw in evenwicht hingen (20-20).

In Q2 liepen we door vier opeenvolgende driepunters (Jonathan 2x, Kenny en Glenn) een eerste maal uit tot 34-26, maar net als in de vorige twee competitiewedstriijden wist we die voorsprong niet te behouden/verder uit te diepen. Integendeel, Gistel sloop puntje per puntje dichterbij en knokte zich opnieuw in de wedstrijd (34-33). Vlak voor de rust was Niels succesvol van op de vrijworplijn (3 ptn) en scoorden voorts ook nog Jonathan en Yiri vier erg belangrijke punten. Op die manier stond er bij de rust een nieuwe 5-puntenkloof op het scorebord.

Die voorsprong wisten we in Q3 wel vast te houden. Na enkele knappe drives van een alweer erg aanwezige Jonathan evolueerde het scoreverloop van 45-38 naar 47-40. In de rest van Q3 lag het spel vaker dan lief stil, mede door een aantal scheidsrechterlijke beslissingen en bijhorende technische fouten voor Gistel, waaronder eentje voor hun coach. Wij hielden gelukkig wel het hoofd koel en liepen via Glenn, Mando en Gunnar (alle drie van op de vrijworplijn) en Seppe en Laurens uit tot 58-48. Vlak voor het einde scoorde Gistel nog tweemaal tegen en zorgden de Westvlamingen er zo voor dat we niet helemaal tevreden het slotquarter konden aanvangen.

Q4 was nauwelijks op gang gefloten of Gistel zat na een 0-8 opnieuw helemaal in de wedstrijd (58-56). Gelukkig zorgde Laurens met een bom voor wat ademruimte, maar na een driepunter van de bezoekers was alles andermaal te herdoen (61-60). Gaandeweg namen we dan toch de bovenhand, na scores van Jason en een nieuwe bom van Glenn (68-64). 5 belangrijke punten, die finaal het pad zouden effenen naar een derde opeenvolgende zege. Jonathan deed de score oplopen naar 72-68, waarna Glenn en Kenny met twee driepunters de wedstrijd definitief beslechtten (78-70). Van op de vrijworplijn zette kapitein Gunnar de 85-74 eindstand op het bord.