NIEUWS

• NIEUWS

Overwinning Seniors 1 tegen tweedeklasser Waregem

oktober 03, 2019

Onze Seniors 1 pakten in de Beker van België met een fameuze stunt uit door met 81-91 te winnen bij tweedeklasser Waregem. Maar wat meer is, dat door we door deze overwinning een topaffiche zullen zien tegen eersteklasser Telenet Giants Antwerp.

Yes yes yes Telenet Giants Antwerp here we come !!! Dikverdiende zege op en tegen ION Basket Waregem na een wedstrijd waarin we drie quarters lang de betere ploeg waren.

Met een bom zette Jason Mommaerts direct de toon en liepen we na de 0-5 voorgift snel 8 punten uit. Die voorsprong zouden we in het eerste quarter relatief makkelijk weten vast te houden. Zelf bleven we prima voor de dag komen en rondden we mooi samenspel succesvol af. Liefst vijf spelers kwamen in die eerste tien minuten tot scoren, ons inmiddels kenmerkend collectief weet u wel. Waregem van haar kant rekende vooral op de shots van Arne Steinbach, die met drie bommen verhinderde dat de thuisploeg dan al in de touwen hing (23-29).

In Q2 kregen we een ander spelbeeld te zien. De eerste minuten van dit quarter waren weliswaar nog voor onze Wolves, met scores van onder andere Ward Leten (3 ptn) en een bom van Thierry Marien. Vanaf minuut vijf sputterde de Kontichse motor echter. Waregem vond haar tweede adem, draaide ons een 12-0 om de oren en kwam voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong (50-38). Scoren lukte ons pas opnieuw vlak voor de rust. Anthony Vermeersch, Mathijs Gijbels en Gunnar De Lepeleire netten zes belangrijke punten. Rustten gingen we met een 50-45 tussenstand. In een tot dan evenwichtige partij was alles nog mogelijk.

Gestormd zal het zeker niet gedaan hebben tijdens de rust in de Kontichse kleedkamer. Daarvoor brachten we té mooi basketbal op het parket, op die zes minuten niet te na gesproken dan. Gefocust, met enorm veel maturiteit, hongerig en met momenten leep (zoals het een echte wolf betaamd) verschenen we in Q3 op het terrein. Jason was daarin al snel succesvol en ook Gunnar (4 ptn) draafde als vanouds naar de ring. Ook Sam Caron (4 ptn én een bonus vrijworp) deed in zijn inmiddels gekende stijl zijn duit in het zakje.

Vervolgens kon de bom van onze kapitein op geen beter moment vallen. Op hun beurt smeerden onze Wolves Waregem een 3-14 aan de broek. De thuisploeg zag sterretjes en doordat ook hun shots niet meer vielen begon het er voor ons hoe langer hoe meer rooskleuriger uit te zien. In zeven minuten tijd vijf punten achterstand ombuigen in een 53-59 voorsprong, het mag duidelijk zijn dat we de basis voor deze bekerstunt in het derde quarter hebben gelegd. Waregem antwoordde wel met o.a. twee bommen, maar was bij aanvang van het slotquarter nog altijd op achtervolgen aangewezen (66-71).

Ondanks die relatief kleine voorsprong kwamen we in Q4 niet echt meer in de problemen. Op het parket hadden we alles onder controle, met de tijd die in ons voordeel wegtikte. Waregem wist geen vuist meer te maken, terwijl Thierry met twee bommen op een rij de voorsprong verder uitdiepte en tegelijkertijd zijn ex-team het genadeschot gaf. Van op de vrijworplijn legde Sam de 81-91 eindstand vast.

Wat ons twee seizoenen terug niet lukte - toen een buzzer beater van Oxaco ons een confrontatie met Charleroi kostte - lukte ons vandaag dus wel. Oververdiend mogen we uitkijken naar een galamatch tegen niemand minder dan Telenet Giants Antwerp. Naar alle waarschijnlijkheid spelen we deze wedstrijd op 19 oktober in onze eigen Sint Ritadome, eerstdaags zal hierover definitief uitsluitsel komen..